Volvo finans

volvofinans billånVolvo billån är en del av Volvo Finans och ger dig som privatperson möjlighet att låna pengar till en ny eller begagnad bil i Volvohandeln. Som låntagare får du sen förmåner som rabatt på bilförsäkringen i Volvos egna bolag Volvia under tre år samt ett kostnadsfritt låneskydd under de första tre månaderna. Företaget erbjuder lån från 10 000 kronor upp till 80 procent av bilens värde. Volvo genomför också sedvanlig kreditprövning.

Kontantinsats

Kontantinsatsen ligger i normalfallet på 20 procent av den totala kostnaden för bilen. Det är fullt möjligt att använda sig av en inbytesbil för att täcka upp kontantinsatsen. Lån beviljas från 10 000 kr och uppåt.

Amortering

Volvo billån erbjuder möjlighet till förtidsinlösen av lånet utan extra kostnad. Det går också bra att ändra amorteringstiden när helst du önskar genom att påtala det vid inbetalningen. En ny bil ska vara amorterad inom 7 år, medan en begagnad har en maximal lånetid på 6 år.

Avgifter

Inga övriga avgifter tillkommer hos Volvo.

Räntor

Det går att använda sig av både fast och rörlig ränta som du själv avgör. Den rörliga räntan är kopplad mot Stibor 90 dagar. Det är fullt möjligt att teckna rörlig ränta med räntetak vilket innebär att du aldrig kommer behöva betala mer än den nivån vare sig den rörliga räntan är på samma nivå eller högre. För aktuella räntor hos Volvo billån hänvisar vi till deras hemsida.

Övrigt

Volvo äger även varumärkena Renault och Dacia och erbjuder speciallån även för dessa bilar: Renault billån och Dacia Billån.