Att hitta ett billån utan kontantinsats behöver inte vara svårt. Idag finns det mängder med olika banker och långivare som erbjuder just sådana billån. Vill man undvika kontantinsatsen när man lånar pengar till bil så bör man främst titta på billån utan säkerhet. Om du istället enbart jämför säkrade billån så är kontantinsats ofta ett nödvändigt ont. Detta då du lånar med bilen som säkerhet och således får en låg ränta. Eftersom bilar snabbt faller i värde måste banken ha en marginal för värdeminskningen. Det är med anledning av detta att man kräver en kontantinsats. Men så är alltså inte fallet om du väljer att inte ha någon säkerhet för ditt billån. Då har du mot en något högre ränta istället möjlighet att låna till hela köpeskillingen och slipper således själva kontantinsatsen. Nedan kan du jämföra billån utan kontantinsats för att hitta den billigaste och bästa finansieringen för ditt bilköp.

Jämför billån utan kontantinsats

Snabbt billån utan kontantinsats

billån utan kontantinsats

Behöver du ta ett snabbt billån och inte har råd med en kontantinsats så kan du ta ett vanligt privatlån. Ett billån utan säkerhet är nämligen precis detsamma som ett blancolån. Trots detta finns det många långivare som väljer att benämna sina privatlån som just billån. Men själva lånet fungerar alltså precis på samma sätt. Du lånar pengar till precis vad du vill och behöver inte gå in med någon slags pant. Även om syftet med lånet inte spelar någon roll är detta ändå något du måste ange i din låneansökan. Det är nämligen lag på att banker och låneinstitut måste fråga om syftet till lånet. Detta för att motverka penningtvätt och annan olovlig finansiell verksamhet.

När du lånar pengar till bil utan kontantinsats så kan du ha pengarna på kontot inom någon dag. Därför lämpar sig privatlån för snabba bilaffärer där det inte finns utrymme för massa krångligt pappersarbete eller långsamma utbetalningstider. Du ansöker om ditt billån utan kontantinsats online och skriver även på skuldebrev digitalt via ditt mobila BankID. Själva låneansökan tar i regel bara några minuter och du får oftast svar direkt på skärmen.

Låna till bil utan kontantinsats hos Lendo
bakgrund faq

Fördelar med att låna till bil utan kontantinsats

Det finns många fördelar med att låna pengar till bil utan kontantinsats. Inte minst slipper du ha ett sparkapital som täcker en kontantinsats. Istället har du möjlighet att låna till 100% av bilens kostnad. Detta oavsett om du planerar att köpa en ny- eller begagnad bil. Låneprocessen är därtill både snabb och smidig och du behöver inte ha något lånelöfte så som du måste ha när du lånar med kontantinsats. En annan fördel är att du inte är begränsad i valet av vilken bilen du kan köpa. Inte heller finns det någon regel om att köpet måste genomföras hos en auktoriserad bilhandlare. Så är nämligen fallet när du tar ett säkrat billån med kontantinsats. Dessa lån ges enbart ut om bilen köps hos en auktoriserad bilhandlare. Med ett lån utan kontantinsats kan du istället köpa bil av både privatpersoner och bilhandlare. Därtill behöver bilen inte inneha ett specifikt värde eller ha en viss årsmodell.

En annan fördel med billån utan kontantinsats är att lånen är lättillgängliga så till vida att du kan sköta allt online. Låneprocessen är otroligt smidig och snabb och även utbetalning av lånet sker utan vidare väntetid. Du kan därtill få en ränta som sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Har du en god ekonomi är således chansen att få en bra ränta och bra villkor stor. Men det finns även goda möjligheter för den med en lägre inkomst att få ett lån utan säkerhet beviljat. Jämför billån här för att öka dina förutsättningar att låna billigt utan kontantinsats.

Lånekostnader

Så mycket kostar det att låna pengar till bil utan kontantinsats

När du lånar pengar till bil utan kontantinsats får du räkna med något högre lånekostnader. Dels då lånet ska finansiera 100% av köpet till skillnad från ett säkrat billån där lånedelen endast utgör 80% av köpet (resterande del utgörs av kontantinsats). Vidare är räntan på billån utan säkerhet högre än räntan på ett säkrat billån. De långivare som finns på marknaden och som erbjuder billån utan säkerhet brukar ange ett räntespann på 2,90-29,50%. Det kan med andra ord skilja sig ganska rejält i ränta beroende på vilken kreditbedömning långivaren gör av dig. Utöver räntan som ofta är rörlig kan det även tillkomma andra kostnader. Inte sällan tar banken eller långivaren ut en uppläggningsavgift på 0-490 kr. Därtill är det inte ovanligt med aviavgifter eller administrationsavgifter. Väljer du att även skydda ditt lån med en låneförsäkring så får du räkna med ytterligare kostnader. Oavsett vilka kostnader som tillkommer så kommer dessa återfinnas i den effektiva räntan. Den effektiva räntan är därför ett bra mått att använda dig av när du jämför billån utan kontantinsats.

I den månatliga kostnaden som du betalar in till långivaren så ingår förutom ränta och avgifter även amortering. Amortering är den del av själva lånet som du återbetalar varje månad. De flesta billån utan säkerhet är så kallade annuitetslån. Detta innebär att du varje månad under lånets löptid betalar in ett lika stort belopp. Initialt av betalningsperioden består denna månadskostnad i stor del av ränta medan mot i slutet övergå till att bestå av mestadels amortering. Fördelningen är dock inget du behöver tänka på då du ändå betalar in samma belopp under hela lånets återbetalningsperiod.

Hitta billigaste lånet utan kontantinsats

Om du tänkt ta ett billån utan kontantinsats så ska du se till att inte betala mer än nödvändigt. Genom att jämföra lån utan kontantinsats i listan ovan kan du enkelt se vem eller vilka långivare som erbjuder den mest förmånliga räntan. Ett annat sätt att gå till väga om du vill sänka dina lånekostnader är att ta hjälp av en låneförmedlare eller lånemäklare. Det finns många sådana i Sverige och exempel på låneförmedlare är Lendo, Zmarta och Sambla. Dessa företag hjälper låntagare att hitta det billigaste lånet utan kontantinsats. Vänder du dig till en låneförmedlare och gör en ansökan så kommer enbart en kreditupplysning att tas. Du får därmed bara en förfrågan i din UC vilket gör att inte din kreditvärdighet kommer att påverkas nämnvärt av din ansökan. Därefter skickas din låneansökan till mellan 25-30 olika låneinstitut och banker i Sverige. Dessa banker får sedan konkurrera om att få dig som kund. Inom 24 timmar från det att din ansökan skickats in så kommer du att få in låneerbjudanden till din inkorg. Du kan sedan i lugn och ro jämföra de olika låneerbjudandena för att se vilken aktör som erbjuder dig det billigaste billånet.

När du väl valt vilken långivare du vill låna av signerar du enkelt och smidigt skuldebrev helt digitalt via mobilt BankID. Därefter dröjer det i regel bara någon dag innan pengarna betalas ut till ditt bankkonto. Därefter är du redo att genomföra bilaffären och köpa den bil som är objekt för dina drömmar!