SevenDay BankSevenDay är en svensk bank som ingår i Express Bank Sverige Filial. Banken är kanske inte känd för den stora massan men har trots detta tagit emot prestigefyllda pris under åren. Bland annat har bankens sparkonto blivit utsett till årets konto av Privata Affärer. Men det är inte bara det förmånliga sparkontot som lockar kunder till SevenDay bank. Banken har under de senare åren lockat kunder från storbankerna tack vare sina förmånliga lån. Här erbjuder man alla typer av lån till bra villkor och låga räntor. Förutom ett vanligt privatlån utan säkerhet kan kunder även låna av banken för att köpa ny bil. Här hittar du ett attraktivt billån utan kontantinsats som står sig bra mot bankens konkurrenter. Om det inte vore så att man inte erbjuder tjänster för vardagsekonomin i form av exempelvis transaktion- och lönekontot så hade banken varit komplett.

SevenDay Bank står under tillsyn av Finansinspektionen vilket gör att du kan låna tryggt hos banken. Vidare är SevenDay Bank en av få aktörer som erbjuder så kallad prisgaranti på sina lån. Detta innebär att du kan få sänkt ränta om du hittar ett billigare lån någon annanstans.

Låna till bil hos SevenDay Bank

SevenDay Bank billånHos SevenDay Bank erbjuder man lån för alla tillfällen. Bland annat erbjuder man ett billån utan säkerhet som du kan ansöka om oavsett om du tänkt köpa en ny- eller en begagnad bil. Billånet har nämligen inga krav på vare sig säkerhet eller kontantinsats. Då räntan på SevenDay Banks lån är såpass låg så är den nästintill jämförbar med de billån med säkerhet som erbjuds hos andra banker. Med andra ord kan du dra nytta av den låga räntan som en säkerhet skulle innebära hos en annan bank. Samtidigt slipper du lägga ut 20% av bilens värde till en kontantinsats. Dessutom är återbetalningstiden på SevenDay Banks billån flexibel och du kan själv välja en lämplig löptid på upp till 12 år.

En fördel med SevenDay Bank är att banken hjälper till att lösa ditt gamla billån om du så önskar. Därtill slipper du restvärde då hela ditt billån är löst när amorteringen är klar. Att ansöka om ett billån hos SevenDay Bank är smidigt och sker helt digitalt. Du ansöker på SevenDay Banks hemsida där du först får välja önskat lånebelopp och lämplig löptid. Du kan låna upp till 500 000 kr för att köpa bil vilket även möjliggör köp av lite nyare modeller. Således behöver du inte känna dig begränsad i valet av bil. När du fyllt i alla uppgifter i din låneansökan får du identifiera dig med mobilt BankID. Därefter skickar du in din låneansökan till banken som kommer ta en kreditupplysning på dig från UC. Därefter gör banken en kreditbedömning innan man återkommer till dig med besked. Blir din låneansökan godkänd får du reda på vilken ränta du erbjuds. Du kan sedan i lugn och ro ta ställning till låneerbjudandet och räntan. Accepterar du erbjudandet får du signera lånehandlingar digitalt och sedan betalas ditt billån ut till ditt konto inom 1-3 bankdagar.

Grundkrav hos SevenDay Bank

Eftersom SevenDay Bank erbjuder en betydligt bättre låneränta än sina konkurrenter så ställer man också ganska höga krav på låntagare. Med andra ord krävs det en god återbetalningsförmåga för att få låna pengar till bil hos denna svenska nischbank.

  • Minst 20 år gammal
  • Inte skuldsaldo hos Kronofogden
  • Årsinkomst på 120 000 kr eller mer
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige

Vill du öka dina chanser att bli beviljad ett billån hos SevenDay Bank så kan du ha en medsökande på din låneansökan. Detta ökar även chanserna att få en låg ränta på billånet. Notera att du max får vara 69 år för att få låna av SevenDay Bank. Därtill måste lånet vara avbetalt innan du fyller 70 år. Har du betalningsanmärkningar och vill låna pengar för att köpa bil så kan du istället se över vår lista över billån med betalningsanmärkningar eller billån utan UC.

Låna till bil hos SevenDay Bank

Räntor och avgifter

Räntan på SevenDay Banks billån sätts individuellt vilket innebär att olika låntagare kan få olika ränta. Räntespannet hos banken ligger för närvarade på 2,95-5,95% vilket är otroligt lågt jämfört med låneräntan hos bankens konkurrenter. Exakt vilken ränta du får bestäms först efter att du skickat in en låneansökan och en kreditprövning gjorts. Har du en väldigt bra kreditvärdighet så kan du räkna med att få den lägsta räntan. Om du istället har en något medioker kreditvärdighet så kan du räkna med en ränta i det högre spannet. Utöver ränta så tillkommer det ingen uppläggningsavgift på SevenDay Banks billån. Man tar inte heller ut några onödiga aviavgifter. Således skiljer sig inte den effektiva räntan särskilt mycket från den nominella räntan. Lånar du 200 000 kr som du återbetalar under 8 år så är den effektiva räntan på lånet 3,97%. Detta förutsatt att du erbjudits en nominell ränta på 3,90%.

Kundservice SevenDay Bank

Om du har några frågor om SevenDay Banks billån så kan du ta kontakt med bankens kundservice. Detta gör du enklast genom att maila in till kundcenter@sevenday.se. Om du föredrar att prata med någon hos banken så kan du ringa 0770-17 77 70. Du kan även själv leta reda på svar genom att kolla in bankens FAQ som återfinns på hemsidan. När det gäller öppettider hos SevenDay Bank så är det följande som gäller.

Måndag – Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag – Söndag: Stängt

Har du redan ett billån hos banken så kan du få information om lånet genom att logga in på dina sidor. Detta gör du genom att identifiera dig med BankID. På sina sidor finner du en bra översikt över din kvarvarande skuld. Där kan du även ansöka om att utnyttja en betalningsfri månad om så önskas.

Lämna ett svar