Letar du billigare billån så är du långt ifrån ensam. Många svenskar betalar mer än nödvändigt för de lån som tagits för att köpa bil. Oavsett om du tagit ett blancolån för att finansiera din bil eller valt finansiering direkt hos en bilhandlare så är möjligheterna stora att sänka din månadskostnad. Vi har flera tips på hur du går till väga för att hitta ett billigare billån. Innan du läser våra tips kan du jämföra aktörer på marknaden och snabbt se om du är en av många som betalar mer än du borde. Långivarna som finns representerade i jämförelselistan nedan erbjuder alltifrån säkrade billån till billån utan kontantinsats.

Hitta ett billigare billån

Jämför billån hos olika långivare

Om du redan har ett billån så kan du välja att ansöka om ett nytt för att betala av det gamla. På så sätt kan du enkelt komma ner i kostnader och få mer pengar över varje månad. Innan du väljer att ansöka om ett billigare billån i listan ovan bör du vara medveten om att räntan som erbjuds beror på din kreditvärdighet. I listan ser du olika räntespann som kan vara ganska breda. Har du goda ekonomiska förutsättningar kommer du mest troligt att erbjudas en ränta i de lägre spannet. Om du istället sitter på mycket skulder och har en låg inkomst så är risken stor att du får en ränta i de högre spannet.

Låneförmedlare hjälper dig hitta ett billigare billån

Använd dig av en låneförmedlare

Om du varken har tid eller lust att ägna massa arbete åt att jämföra räntor och avgifter så finns det hjälp att få. I jakten på ett billigare billån kan det vara värt att ta hjälp av en låneförmedlare. Låneförmedlare finns det gott om i Sverige och exempel på kända sådana är Zmarta, Freedom Finance och Lendo. Dessa låneförmedlare hjälper dig kostnadsfritt med att hitta det billigaste lånet. Främst är det blancolån som jämförs och dessa lämpar sig för dig som vill ansöka om ett billån utan säkerhet. Bland de banker och låneinstitut som anslutit sig till de ledande låneförmedlarna finns det dock även några som erbjuder säkrade billån. När du använder dig av en låneförmedlare för att hitta ett billigare billån så gör du enbart en låneansökan. Denna låneansökan tillsammans med en kreditupplysning skickas sedan ut till samtliga samarbetsbanker. Dessa samarbetsbanker får sedan konkurrera om att ha dig som kund. Som du förstår så sätter detta dig i en gynnsam sits där möjligheterna är goda att få en låg ränta på sitt billån.

Samtliga banker och långivare som låneförmedlaren samarbetar med får 24 timmar på sig att återkomma till dig med ett låneerbjudande. Du kan sedan i lugn och ro gå igenom de erbjudanden som kommit in. Hittar du ett lämpligt låneerbjudande så kan du välja att acceptera detta och skriva på lånehandlingar. Om det visar sig att du redan har ett bra lån i jämförelse med de erbjudanden du får in så har du rätt att tacka nej till samtliga. Detta då en ansökan via en låneförmedlare inte är bindande. Tjänsten kostar inte heller något och enbart en kreditupplysning tas.

Frågor & Svar

bakgrund faq

Hur hittar jag ett billigt billån?

Vilken bank erbjuder det billigaste billånet?

Vilken ränta kan jag få på mitt billån?

Behöver jag en kontantinsats för att få låna?

Hur mycket kan jag låna?

billigare billån
Vill du hitta ett billigare billån så kan det vara till stor hjälp att använda sig av en låneförmedlare

Andra sätt att få ett billigare billån

Utöver att jämföra olika lån samt vända sig till en låneförmedlare finns det andra sätt att få ett billigare billån. Bland annat genom att förbättra sin kreditvärdighet. När banker och långivare sätter räntor så gör det detta med bakgrund av långivarens ekonomiska förutsättningar. Man använder så kallad kreditscoring där man beräknar låntagarens återbetalningsförmåga. För att höja sitt kreditscore och få en bättre kreditvärdighet finns det flera saker att göra. Bland annat kan man se till att betala av de befintliga lån och skulder som man har. Man kan även se till att inte dra på sig mer nya förfrågningar än nödvändigt. För varje gång du ansöker om ett nytt lån får du en ny förfrågan i UC. Många förfrågningar leder till en sämre kreditvärdighet. Om du har en högre inkomst än när de senaste inkomsttaxeringarna kom så kan du avvakta med att ansöka om ett billån till uppgifterna hos UC har registrerats.

Ett annat tips för att få en lägre ränta och bättre villkor är att ansöka om ett billån tillsammans med någon annan. Att ha en medsökande på sin låneansökan ses ofta positivt av långivaren. Det gäller dock att den som du ansöker om billån med har en god kreditvärdighet. Är ni två som står på lånet så tar långivaren en lägre risk vilket gör att man vågar erbjuda er en lägre ränta.