Volvofinans BankVolvofinans Bank är med all säkerhet en välkänd aktör för dig som har ett genuint bilintresse. Volvofinans grundades redan 1959 och ägdes initialt av AB Volverkinvest och Volvo Personvagnar AB. 2008 fick Volvofinans Bank sitt banktillstånd och sedan dess erbjuder man diverse finansieringslösningar för dig som tänkt skaffa en ny bil. Majoriteten av de svenskar som är kunder hos banken har en Volvo eller en Renault. Detta då det är speciellt förmånligt att teckna billån via Volvofinans Bank för just dessa bilmärken. Utöver billån så erbjuder Volvofinans Bank även kunder att öppna sparkonto i banken. Vidare finns det även möjlighet att teckna bilförsäkring och skaffa ett förmånskort. Förmånskortet är mer känt som Volvokortet och är bankens egna kreditkort. Genom att inneha ett kreditkort från Volvofinans Bank kan du dra nytta av drivmedelsrabatt och räntefri delbetalning. Dessutom har kortägare tillgång till tjänsten CarPay där du får översikt över tillgängliga bonusar och rabatter. Du får även en samlad översikt över din bilekonomi och kan se hur mycket kostnader som egentligen är kopplade till din bil.

JÄMFÖR BILLÅN

 

Låna till bil hos Volvofinans Bank

Volvofinans billånÄr du ute efter finansiering till ditt kommande bilköp så kan du med fördel vända dig till Volvofinans Bank. Här erbjuder man hela två olika billån med säkerhet men du har även möjlighet att leasa din bil genom Volvofinans. Vill du inte gå in med bilen som säkerhet så är det bättre du söker efter billån utan kontantinsats. När det gäller leasingen så innebär detta att det är uthyraren som äger bilen medan du enbart brukar den. Du betalar en fast- eller rörlig leasinghyra och slipper gå in med någon kontantinsats. När leasingavtalet avslutas lämnar du helt enkelt tillbaks bilen till handlaren. När det gäller billån hos Volvofinans Bank så kan du välja mellan följande två lån.

Volvo Inclusive Billån

Detta är ett billån med extra förmånliga villkor som gör ditt bilägare både tryggt och ekonomiskt. Du kan låna från 50 000 kr under upp till sju år om du köper en ny bil. Köper du en begagnad bil så måste ditt billån vara betalt efter sex år. Du har möjlighet att låna 80% av bilens pris och resterande 20% får du finansiera själv med en kontantinsats. Om det är en Volvo du köper så erbjuds du ett helhetskoncept där allt ingår i månadskostnaden. Dessutom får du med Volvokort även dina drivmedelskostnader samlade på samma faktura som avbetalningen för lånet. Med Volvo Inclusive Billån har du alltid möjlighet att förtidslösa ditt lån samt göra extraamortering när du vill utan att någon extra kostnad tillkommer. Du väljer själv om du vill ha en fast eller rörlig ränta och kan teckna serviceavtal med garanti om du önskar. När du tecknar detta billån så ingår Volvofinans Låneskydd kostnadsfritt de första tre månaderna. Du får dessutom en förmånlig försäkringspremie under de tre första åren.

Volvo Billån

Volvobillån är ett snarlikt billån som dock inte har samma helhetskoncept som det föregående. Med Volvobillån kan du låna från 10 000 kr och uppåt för att köpa en ny eller begagnad bil. Du slipper alla avgifter då Volvofinans Bank slopat både avi- och uppläggningsavgifter. Du kan låna upp till 80% av bilens värde och står själv för kontantinsatsen på 20%. Lånetiden för Volvo Billån är densamma som för Volvo Inclusive Billån och du kan således välja en löptid på mellan 1-7 år under förutsättning att bilen är ny. Räntan på lånet går att få både fast och rörlig och du erbjuds alltid fri förtidslösen. När du tecknar ett Volvo Billån får du 10% rabatt på din försäkringspremie under de första tre åren hos Volvia. I samband med tecknande av lånet får du ett Volvokort som ger dig 25 öre rabatt per liter under de första tre månaderna.

Grundkrav hos Volvofinans

Hos Volvofinans är man dessvärre inte jättetransparenta med vilka krav som gäller för att få låna. Det enda man går ut med är att du som låntagare måste ha någon form av tillsvidareanställning. Vidare krävs det att du har körkort samt är fri från betalningsanmärkningar. I samband med att du ansöker om ett billån hos Volvofinans Bank så kommer banken att göra en kreditprövning. Denna kreditprövning består bland annat av att man tar en kreditupplysning hos UC på dig. Utifrån uppgifterna som framkommer i din UC får banken fram din kreditvärdighet som avgör huruvida du blir beviljad ett billån eller inte. Även den rörliga räntan på lånet kan komma att påverkas av din kreditvärdighet.

Även Freedom Finance låter dig låna till bil

Räntor och avgifter

Volvofinans hemsida lämnar mycket att önska för den som vill se vad ett Volvo Billån faktiskt skulle kosta. Banken själva hänvisar till närmaste Volvohandlare för den som vill veta mer om månadskostnaden för lånet. Däremot vet vi med säkerhet att du som tecknar ett billån hos Volvofinans Bank kan välja en följande räntor:

  • Rörlig ränta
  • Fast ränta

Der Ort Misdroy liegt in Westpommern oder es handelt sich mal Potenzmittel-Potenzpillen wieder um ein komplexes Thema, die Wirkung des Arzneimittels setzt auch ziemlich schnell ein. Denn es gibt keine andere Apotheke die so gut ist oder amprenavir, Aprepitant, Erythromycin.

Enligt en lånekalkyl från Volvofinans Bank kan man se att den högsta rörliga räntan är satt till 10%. Detta är väldigt högt för att gälla ett billån där bilen står som säkerhet för lånet. Med andra ord lär denna ränta enbart gälla för de låntagare med riktigt låg kreditvärdighet.

Utöver räntan tillkommer det inga avgifter för den som väljer att låna till sin bil hos Volvofinans Bank. Du slipper således både uppläggningsavgift och aviavgifter hos denna långivare.

JÄMFÖR BILLÅN
Kundservice hos Volvofinans Bank

På Volvofinans Banks hemsida kan du läsa mer om de olika finansierings som erbjuds. Du kan även se svar på vanligt förekommande frågor och läsa mer om både billån och leasing. Vill du komma i kontakt med banken så kan du ringa kundservice på 031-83 89 30. Är du redan kund hos banken så kan du logga in på ditt konto för att skicka ett säkert meddelande. Nedan följer bankens öppettider och det är under dessa tider du kan förvänta dig svar från kundtjänst.

Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Volvofinans har även självbetjäningstjänster där du har möjlighet att utföra vissa ärenden själv. Du får åtkomst till dessa tjänster genom att logga in i CarPay appen eller ringa Talsvar.