LendoLendo erbjuder en av Sveriges mest uppskattade jämförelsetjänster för blancolån och billån. Lendo fungerar som en låneförmedlare som sätter samman låntagare och banker. Genom en enda ansökan kan du som användare få låneerbjudande från över 40 olika banker och långivare. Detta ger dig goda möjligheter att hitta den bästa räntan och det billigaste billånet. Dessutom tas bara en UC på dig trots att du alltså kan få flera låneerbjudanden. Således påverkas inte din kreditvärdighet mer än nödvändigt. Lendo ägs av Schibsted som även står bakom Prisjakt, Compricer och bynk. Med Lendos jämförelsetjänst kan du ansöka om ett billån på alltifrån 10 000 kr upp till 600 000 kr. Det handlar om billån utan kontantinsats och utan säkerhet. Bland de banker och långivare som är anslutna till Lendo återfinns bland annat Santander Consumer Bank, ICA Banken och Svea Ekonomi.

Att använda sig av Lendo är helt gratis och du drabbas inte av något räntepåslag. Tjänsten är inte heller bindande så får du inget erbjudande som är bra nog så har du rätt att tacka nej till samtliga erbjudanden.

BESÖK LENDO

Digital låneansökan hos Lendo

Ansök om ett billån hos LendoNär du jämför lån med hjälp av Lendo så sker hela processen digitalt. Du går in på Lendos hemsida och väljer det belopp du behöver låna för att köpa bil. Därefter får du välja en passande återbetalningstid. Du kan välja en löptid mellan 1-15 år och amorteringen sker månadsvis. Tänk på att en kort löptid innebär en högre månadskostnad och vice versa. Däremot blir den totala kostnaden för ditt billån lägre med en kort löptid.

När du valt lånebelopp och löptid så får du fylla i själva ansökningsformuläret. Detta består bland annat i att du får ange dina kontakt- och personuppgifter. Sedan får du lämna kompletterande uppgifter om din inkomst, din boendekostnad och eventuella skulder. Du som har en medsökande får ange detta också och har då möjlighet att få en lägre ränta på ditt billån. När hela låneansökan är komplett får du identifiera dig med BankID innan du kan skickar in din ansökan till Lendo. Därefter kommer Lendo att inhämta en kreditupplysning om dig från UC. Denna upplysning tillsammans med låneansökan kommer sedan skickas vidare till samtliga anslutna banker. Dessa banker får sedan 24 timmar på sig att återkomma med ett låneerbjudande till dig.

Krav för att få låna

Lånen som Lendo förmedlar kommer från anslutna banker och låneinstitut som har egna specifika krav. Dock finns det ett par generella grundkrav som gäller för den som vill ansöka om ett billån utan säkerhet hos Lendo.

  • Minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Taxerad årsinkomst på minst 110 000 kr
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

För lån på mindre än 30 000 kr är kraven något lägre. Eftersom denna låneförmedlare samarbetar med flertalet olika långivare så är chansen stor att beviljas ett billån. Det behöver exempelvis inte vara något hinder med många förfrågningar. Det går även att låna till bil med betalningsanmärkningar då flera av samarbetsbankerna accepterar detta.

Jämför bankernas räntor hos Lendo

Räntor och avgifter på Lendos billån

När du lånar till bil genom Lendo så sätts räntan individuellt utifrån dina förutsättningar. I samband med att du skickar in din låneansökan gör bankerna som är anslutna till Lendo en kreditbedömning. Denna bedömning går bland annat ut på att man ser över din återbetalningsförmåga och ditt kreditscore. Därefter bestämmer man sig för om man ska erbjuda dig ett billån eller inte. Man tar även ett beslut om vilken ränta du får. När du lånar via Lendo har du möjlighet att få en rörlig ränta mellan 2,95-29,95%. Räntan kan alltså variera rejält beroende på om du anses har goda ekonomiska förutsättningar eller inte. Utöver ränta kan det även tillkomma en uppläggningsavgift hos banken du väljer att låna av. Dock brukar Lendo köra regelbundna kampanjer där man bjuder på långivarens uppläggningsavgift. Övriga avgifter som kan tillkomma är avi- och administrationsavgifter.

Den effektiva räntan på lånen som förmedlas är högre då denna även innefattar alla kopplade avgifter. Lånar du 50 000 kr med en löptid på 10 år och erbjuds en ränta på 6,68% så är den effektiva årsräntan 6,89%.

BESÖK LENDO

Kundtjänst Lendo

Hos Lendo kan du ansöka om ett lån vilken tid som helst på dygnet. Däremot behandlas bara ansökningar under låneförmedlarens ordinarie öppettider. Lendos öppettider är följande:

Måndag – Torsdag: 08:00 – 20:00
Fredag: 09:00 – 17:00
Lördag – Söndag: 10:00 – 14:00

Behöver du hjälp med din ansökan hos Lendo så kan du kontakta kundtjänst. Detta gör du enklast genom att fylla i det kontaktformulär som finns på hemsidan. Du kan även skicka ett email till kundservice@lendo.se. Föredrar du att ringa in till låneförmedlaren så gör du detta på 0771-13 13 10. Du kan även finna svar på det flesta frågor på Lendo.se.

Lämna ett svar