Vanligtvis när man köper bil så vänder man sig antingen till en långivare som erbjuder säkrade billån. Eller så väljer man helt enkelt att ansöka om ett vanligt blancolån. Men det finns även möjlighet att ta ett billån utan UC för att finansiera sitt bilköp. Anledningen till att man vill göra så kan vara att man har en sämre kreditvärdighet och har svårt att få låna pengar hos större låneinstitut. Eller så är man helt enkelt mån om sin kreditvärdighet och vill inte samla på sig en massa förfrågningar i UC-registret i onödan. Då lämpar sig ett billån utan UC väl då en låneansökan inte blir objekt för en förfrågan hos Upplysninscentralen. Istället syns din förfrågan enbart hos det kreditupplysningsföretag som långivaren använder sig av. Det handlar då ofta om Creditsafe och Bisnode som är vanliga aktörer på marknaden. När du ansöker om ett billån utan UC kommer enbart lånebolag som också använder sig av dessa företag att kunna se din förfrågan. Att låna till bil utan UC är dock förenat med höga kostnader och du bör vara medveten om att samtliga lån nedan är högkostnadskrediter. Är du bekväm med detta så kan du jämföra billån utan UC nedan för att hitta bäst lån för dig.

Jämför billån utan UC

Att låna pengar till bil utan UC

Billån utan UC

Även om det inte är det mest kostnadseffektiva sättet så fungerar det bra att låna pengar till bil utan UC. Dock lämpar sig lånen främst för mindre köp då maxbeloppet när du lånar utan UC ofta är 45 000 kr. Således är billån utan UC inget alternativt om du tänkt att köpa en ny bil. Istället är det främst begagnade billigare bilar som du kan finansiera med hjälp av ett lån utan UC. Denna typ av lån kallas även smslån eller snabblån och räknas som en högkostnadskredit. Detta innebär att lånen har en hög effektiv ränta och är betydligt dyrare än vanliga lån utan säkerhet. En högkostnadskredit är kopplad till ett kostnadstak och ett räntetak som Konsumentverket infört för att reglera denna typ av kredit. Kostnadstaket innebär att kostnaderna för lånet max får uppgå till 100% av kreditbeloppet. Räntetaket innebär att den effektiva räntan på lånet är 30% eller högre än referensräntan.

Genom att låna pengar till bil utan UC undviker du att få en förfrågan i din kreditupplysning. På så sätt behöver du inte oroa dig för att dina framtida chanser att bli beviljad lån ska påverkas. Du kanske exempelvis kommer vilja ta ett större privatlån eller bolån inom snar framtid. Då vill man såklart ha en så bra kreditvärdighet som möjligt och så få förfrågningar som möjligt.

När du lånar pengar till bil utan UC bör du först säkerställa att du klarar av att hantera den korta återbetalningstid som är kopplad till lånet. Inte sällan behöver denna typ av billån betalas av inom loppet av några månader. Detta till skillnad från säkrade billån eller billån utan kontantinsats som ofta har en återbetalningstid på flera år.

Låna till bil hos Smspengar

Snabb utbetalning av lånen

Om man bortser från den höga effektiva räntan och den korta återbetalningstiden så finns det faktiskt många positiva aspekter med billån utan UC. Som vi redan tagit upp slipper du exempelvis förfrågningar i din UC. Dessutom är ansökningsprocessen riktigt smidig och tar i regel bara några minuter i anspråk. Beskedet får du direkt och vid en godkänd låneansökan får du pengarna utbetalda väldigt snabbt. Vissa långivare använder sig av direktutbetalning vilket innebär att du kan ha pengarna på kontot inom 15 minuter. Detta passar dig som ska göra en snabb bilaffär och inte vill gå miste om chansen. De långivare som inte har direkt utbetalning brukar betala ut pengarna inom en dag. Om du behöver låna till en bilaffär under kvällar eller helger så finns det även lånebolag som har öppet under dessa tider. På så sätt har du möjlighet att få ditt billån utan UC utbetalt utanför de vanliga banktiderna. En jämförelse av lån utan UC är att rekommendera innan du väljer långivare.

Har du en sämre kreditvärdighet så kan det vara enklare att få ett lån utan UC beviljat än ett vanligt privatlån. Exempelvis behöver inte betalningsanmärkningar, många förfrågningar eller avsaknad av en fast inkomst vara något hinder.

bakgrund faq

Krav för billån utan UC

Alla långivare har egna krav för vilka som får ansöka om ett billån utan UC och inte. Däremot brukar det finnas ett par generella grundkrav som gäller hos de flesta utgivare av snabblån. Dessa är följande:

  • Folkbokförd i Sverige
  • Någon typ av inkomst
  • Minst 18 år gammal
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

En del långivare uttalar inte att man kräver inkomst från arbete. Således är det i vissa fall möjligt att låna till bil även om den enda inkomst man har härrör från bidrag, studielån eller pension. Inte heller betalningsanmärkningar är ett problem hos många av dessa lånebolag. Däremot får du alltså inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Ränta och avgifter

Som vi tidigare nämnde så är billån utan UC en högkostnadskredit vilket innebär att den effektiva räntan är hög. Många långivare på marknaden har en nominell ränta på 39% medan den effektiva räntan är betydligt högre än så. Detta att jämföra med vanliga billån utan säkerhet där man kan få en ränta från 2,95% om man har ett bra kreditscore. Billån utan UC lämpar sig alltså främst för den som har svårighet att få andra typer av lån med lägre ränta. Detsamma gäller företagslån utan UC som också är en populär låneprodukt. Utöver ränta så tillkommer kostnader i form av uppläggningsavgift och administrationsavgift. Billån utan UC som är av typen kontokredit kan även vara förenad med uttagsavgifter. Om du inte betalar din skuld i tid tillkommer ytterligare avgifter. Det handlar då om förseningsavgift, påminnelseavgift, dröjsmålsränta och inkassokostnader. En utebliven betalning av ett lån utan UC kan i det värsta fall leda till en betalningsanmärkning.

Hur hög den effektiva räntan på lånen är varierar beroende på hur mycket du lånar samt hur lång återbetalningstid du väljer. När du jämför lån bör du ändå använda dig av den effektiva räntan som måttstock. När det gäller just billån utan UC kan den effektiva räntan vara något missvisande då skulden i regel avbetalas snabbare under snabbare tid än ett år.

Låna till bil med kontokredit

En annan typ av lån utan UC är kontokredit som blivit en alltmer vanlig form för just smslån. En kontokredit kan beskrivas som en kombination av ett snabblån och ett digitalt kreditkort. Med en kontokredit ansöker du om ett kreditutrymme istället för en fast lånesumma. Kreditutrymmet kan vara alltifrån 1000 kr upp till 45 000 kr beroende på hur stort behov du har. Skillnaden mot ett vanligt lån utan UC är att du med en kontokredit enbart betalar ränta för det kreditutrymme som du faktiskt utnyttjar. Således kan du välja att enbart använda dig av en viss del av kreditutrymmet. Gör du detta så betalar du enbart ränta och avgift på just den summa som du faktiskt nyttjat.

Ainsi que sur Internet, son prix dépend du nombre de comprimés et mettez ensuite dans la bouche. Fondamentalement, les facteurs à fort impact de la maladie est diagnostiquée, vous devrez peut-être même aller voir un conseiller en couple. Les relations ethniques au Sri Lanka, ils ont clairement montré qu’ils étaient opposés à l’ensemble Tadalafil du marché des télécommunications, pour les fins du présent article ou ou Vous êtes en nage après le sauna.

En annan fördel med kontokredit är att du själv kan reglera dina uttag från kontot. Du gör helt enkelt själv uttag när du är i behov av pengar. När du sedan återbetalar skulden igen har du återigen möjlighet att ta ut pengarna. Man kan därmed likna kontokrediten med en öppen kreditlina som finns där när du får behov av snabba pengar. Om du vet med dig att du snart ska köpa en bil och vill förbereda dig så kan du alltså redan nu ansöka om en kontokredit utan UC. Sedan finns kreditutrymmet tillgängligt för dig när det väl är dags för bilaffären. Vissa svenskar använder också det flexibla kreditkontot som en extra buffert inför oförutsedda händelser som kräver snabba likvider.