Flera dolda kostnader brukar tillkomma vid ett bilköp som man vid en första anblick inte reflekterar så mycket över. Dock kan dessa delar kosta en hel del utslaget över året och är därför mycket bra att känna till.

Bensin

Det har nog inte undgått någon att priset på drivmedel idag ligger på en väldigt hög nivå. En väldigt stor del i kostnaden för att äga en bil uppkommer i takt med att användandet ökar. Någonting som förutsätter att bilen tankas med det drivmedel som motorn kräver. Tänk på att använda bilen när du behöver och inte till onödiga små sträckor som likaväl hade kunnat göras genom en cykeltur eller en snabb promenad.

Förbrukningsmateriel

“Många bäckar små…” har nog de flesta hört talas om. Samma sak gäller egentligen för en bil. Små kostnader för exempelvis torkarblad, spolarvätska och tvätt bidrar alla till en relativt stor summa pengar som krävs för att bilen skall fungera på önskat vis. Tänk efter var du handlar, hur du handlar och när du handlar artiklar till din bil.

Garage

En ganska stor kostnad som uppstår i takt med att en ny bil införskaffas är just platsen som den skall stå på. Bor du i villa kanske ett garage eller en carport är nödvändigt vilket ofta kräver ganska stora summor som måste investeras. Bor du i bostadsrätt eller hyresrätt tillkommer ofta en kostnad för garageplats, vare sig den är utomhus eller inomhus. Tar du bilen till arbetet kanske du måste finansiera en parkering även där vilket späder på den totala månadskostnaden för parkeringsplats.