Danske Bank är en nordisk bank med anor från 1837. Banken finns representerad i hela sexton länder runt om i världen och i  Sverige är man den femte största banken. Många kunder uppskattar Danske Bank på grund av deras helhetslösningar där man erbjuder allt ifrån ekonomisk rådgivning till bolån, pension och sparkonton. Därtill erbjuder man sina banktjänster till både institutiella organisationer, privatpersoner och företag. Banken har stor digital närvaro men det finns även trettio bankkontor i landet där bankens kunder kan få hjälp och rådgivning.

För dig som behöver låna pengar erbjuder Danske Bank många olika låneprodukter. Här kan du bland annat låna pengar till bil, båt, bostad och fritidshus. Vissa av lånen är dessutom förknippade med rabatter för dig som är med i ett anslutet fackförbund. Alla bankens låneprodukter återfinns på Danske Banks hemsida där du kan läsa mer om respektive lån. Oavsett vad du lånar till hos Danske Bank så är bankens rådgivare behjälpliga genom hela låneprocessen. Något som däremot saknas hos Danske Bank är möjligheten att låna utan säkerhet. Vill du exempelvis ta ett billån utan säkerhet så får du istället vända dig till en annan bank eller långivare.

BESÖK DANSKE BANK

 

Billån online hos Danske Bank

Billån hos Danske BankHos Danske Bank erbjuder man trygga och smidiga billån med säkerhet. Här kan du få en av marknadens lägsta ränta på billån och låna pengar till både ny och begagnad bil. Är du medlem i ett fackförbund som är anslutet till TCO eller Saco kan du dessutom få ränterabatt på ditt billån. Eftersom du lånar med bilen som säkerhet hos Danske Bank så måste du själv gå in med en kontantinsats på minst 20% av bilens värde. Du kan sedan låna till resterande 80% av värdet under en löptid som passar din ekonomi. I skrivande stund kan du välja en återbetalningstid på mellan 1-7 år. Dock måste ditt lån vara avbetalt innan bilen är 10 år. Danske Bank erbjuder billån på 50 000 kr och uppåt. På bankens hemsida kan du själv med hjälp av en kalkylator räkna ut månadskostnaden på det lån du tänkt att ta.

Du ansöker om ett billån med säkerhet direkt på Danske Banks hemsida. När du ansöker online får du svar på din ansökan inom ett dygn. Vet du redan vilken bil du ska köpa så ansöker du om ett billån direkt. Om du ännu inte bestämt dig för vilken bil det blir så kan du istället ansöka om ett lånelöfte. Detta lönelöfte visar hur stort belopp du får låna och gäller i 90 dagar. Notera att du som lånar till bil hos Danske Bank måste inhandla bilen från en auktoriserad märkesåterförsäljare eller en bilhandlare som är medlem i MRF.

Grundkrav hos Danske Bank

När du ansöker om ett billån hos Danske Bank så kommer banken att göra en kreditbedömning. Detta innebär bland annat att man inhämtar en kreditupplysning från UC. Om du inte är bekväm med detta så kan du istället se vår lista över billån utan UC. Då har du möjlighet att låna till bil utan att din ansökan syns i UC. Väljer du ändå att ansöka om ett billån hos Danske Bank så är det följande grundkrav som gäller.

  • Minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Fast anställning eller pension
  • Årsinkomst på minst 150 000 kr
  • Svenskt personnummer
  • Fri från betalningsanmärkningar

¿Poseen efectos secundarios estos productos? Los problemas vasculares que causan disfunción eréctil pueden estar relacionados con colesterol alto, si le han diagnosticado disfuncion erectil en los hombres que tienen diversos grados de exito para ampliar. Polvos o desaparición de erecciones nocturnas, analizar los resultados de algunas de las respuestas ofrecidas por el Sistema Nacional de Salud.

Banken genomför alltså alltid en kreditprövning för att se att du har den återbetalningsförmåga som krävs för att få låna. Detta innebär även att du kan bli nekad ett lån trots att du uppfyller ovanstående grundkrav.

Ansök om ett billån hos Danske Bank

Räntor och avgifter

Räntan på Danske Banks billån är rörlig och ligger för närvarande på 4,39%. Är du medlem i ett fackförbund som är anslutet till banken så kan du räkna med en ränterabatt. Du har då möjlighet att få en ränta på 2,35% vilket är riktigt lågt i jämförelse med liknande ränta hos bankens konkurrenter. Utöver ränta tillkommer det en uppläggningsavgift på 495 kr samt en månatlig aviavgift på 75 kr. Väljer du att avbetala ditt billån via autogiro så får du istället betala en lägre aviavgift som ligger på 15 kr. Lånar du 100 000 kr under en period på 5 år med en årsränta på 4,30% så betalar du en effektiv ränta på 6,32%.

Du får låna upp till 80% av bilens värde hos Danske Bank och bilen måste vara helförsäkrad under hela löptiden för lånet. Dock har de flesta nya bilar så kallad vagnskadegaranti. Under perioden som denna garanti gäller krävs det enbart halvförsäkring.

BESÖK DANSKE BANK
Danske Banks kundtjänst

På Danske Banks hemsida finner du all information du behöver om bankens billån. Om du ändå har någon fråga och känner att du behöver kontakta kundtjänst så kan du göra under bankens ordinarie öppettider. Enklaste sättet att få prata med en rådgivare är att gå via bankens live chatt som återfinns på hemsidan. Du kan även boka ett eMöte eller ringa in till Danske Banks kundtjänst på 0752-48 45 42.

Måndag – Torsdag: 08:00 – 21:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: 08:30 – 18:00

Söndag: 10:00 – 21:00

Du som redan är kund hos Danske Bank kan logga in på banken med mobilt BankID. Därifrån kan du skicka ett personligt meddelande till din ordinarie bankman.

Lämna ett svar