Danske Bank

Hos Danske Bank har du möjlighet att använda bilen du hade tänkt att köpa som en säkerhet. Dock måste du ha en kontantinsats på minst 20 procent av bilens värde. För att beviljas ett lån måste du vara över 18 år med en årsinkomst på minst 150 000 kronor per år samt att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Ett krav från bankens sida är att du köper bilen hos en MRF-ansluten bilfirma. Du kan alltså inte köpa bilen av en privatperson om du tar lån från Danske Bank. Du måste dessutom se till att bilen är helförsäkrad under hela låneperioden, eller har halvförsäkring om bilen har vangsskadegaranti.
Minsta belopp som du beviljas är 50 000 kronor och din ansökan kommer att behandlas per omgående vilket betyder att du har ett svar inom 24 timmar om ditt lån godkänns eller inte.
Du kan även ansöka om ett kreditlöfte för ditt billån, det vill säga att du är beviljat ett lånebelopp. På så vis kan du bestämma dig på plats om du kan köpa bilen eller inte, så du slipper att kontakta Danske Bank för att få ett godkännande. Detta kreditlöfte hos Danske Bank kommer då att gälla i 90 dagar, sen får du ansöka om ett nytt löfte.

Du kan ansöka om både kreditlöfte och lån på Danske Banks webbsida.

Amortering

Använder du bilen som säkerhet så skiljer sig återbetalningstiden beroende på om det är en ny eller begagnad bil som du köper. För en begagnad bil så är den maximala återbetalningstiden till och med det år som bilen blir 10 år gammal. Så om du köper bilen när den är 4 år gammal så blir då återbetalningstiden 6 år. För en ny bil så gäller en maximal återbetalningstid på 7 år. Du kan dock betala av hela lånet på en gång när du önskar.

Det finns även möjlighet att använda bostaden som säkerhet, då gäller dock villkoren för Danske Banks bolån, vilket betyder att kontantinsatsen på 20% inte gäller längre.

Avgifter

De avgifter som tillkommer vid ett billån hos Danske Bank är en uppläggningsavgift på 595 kronor samt aviavgifter på antingen 75 kronor eller 15 kronor om du har autogiro.

Räntor

Räntan är rölig och från 3,95% procent. Detta kan dock förändras med tiden och för en mer aktuell räntesats så hänvisar vi till Danske Banks webbplats.