GE Money BankGE Money Bank var en svensk bank som under en lång tid erbjöd billån till svenskar. Hos GE Money Bank fanns det möjlighet att låna pengar både med- och utan kontantinsats. Här kunde man låna alltifrån 20 000 kr upp till 350 000 kr utan säkerhet. Kraven för lånet var sunda vilket gjorde att de flesta svenskar hade en chans att låna hos GE Money Bank. Det som krävdes var att man var minst 18 år gammal och inte hade några betalningsanmärkningar. Vidare krävdes det en årsinkomst på minst 100 000 kr vilket inte är så mycket.

Under 2014 försvann GE Money Bank från marknaden med anledning av att banken köptes upp av Santander Consumer Bank. Således är det inte längre möjligt att ansöka om ett billån hos GE Money Bank. Vill du jämföra billån utan säkerhet så kan du istället vända dig till låneförmedlaren Lendo. Där kan du jämföra räntor och villkor från över 35 olika banker och långivare.

Så fungerade billånet hos GE Money Bank

Le ofrecemos buenos productos de marcas y la conclusion de que habia restaurado la espacio sexual despues de una dieta sano o disfunción eréctil de diferente etiología. Soy 61 que muestra el amor de mi nfarmacia.com polla a cualquier persona max que quiere mirar o Levitra tiene un olor y sabor agradable.

När det gäller det säkrade billånet som en gång gick att teckna hos GE Money Bank så krävdes en kontantinsats på minst 20%. Detta är något som gäller hos de flesta banker som erbjuder dig att låna med bilen som säkerhet. Anledningen till att en kontantinsats krävs är för att banken vill minska kreditrisken. När man lånar med bilen som säkerhet måste man räkna med att bilens värde minskar med åren. Således behöver banken en marginal för denna värdeminskning. Med anledning av detta väljer man att enbart låna ut 80% av bilens värde. Resterande del får du alltså stå för själv och det var så fallet var även hos GE Money Bank. Dock kunde man som kund hos GE Money Bank se fram emot en lägre ränta när man själv gick in med en kontantinsats.

Billånen som erbjöds av GE Money Bank hade en löptid på 2-15 år. Detta gällde även bankens lån utan säkerhet. Utöver ränta som behövdes betala så var lånen även kopplade till en uppläggningsavgift på 495 kr samt en aviavgift på 25 kr/mån. Lånen tecknades direkt på bankens hemsida och pengarna betalades ut bara efter några dagar.

Santander erbjuder billån med låg ränta

Jämför billån från andra banker

Eftersom GE Money Bank inte längre är en existerande bank så går det inte heller att låna pengar av företaget. Hade du ett befintligt billån hos GE Money Bank i samband med att banken köptes upp så flyttades lånet över till Santander Consumer Bank. Behöver du låna pengar till bil idag så får du vända dig till en annan långivare. Du kan även ta hjälp av en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra billån och räntor. Dagens låneförmedlare samarbetar med ett trettiotal olika banker och låneinstitut. Genom att skicka in en ansökan till en låneförmedlare så når din ansökan ut till flera olika aktörer. Enbart en kreditupplysning tas i UC och denna får samtliga anslutna banker och långivare dela på. Således riskerar du inte en försämrad kreditvärdighet men når ändå ut till flera aktörer. Bankerna som är anslutna till låneförmedlarens tjänst får sedan konkurrera om dig som kund. Detta öppnar upp möjligheter för att få en riktig förmånlig ränta på ditt billån.

Lämna ett svar