Blipp är framtidens bilaffär

Ett bilköp kan vara en av de största affärerna du gör i ditt liv, och att köpa privat ställer höga krav på både köpare och säljare. Blipp är den nya helhetslösningen, tillgänglig direkt i mobilen, som ska göra bilaffärer mellan privatpersoner både enklare och tryggare. Genom att använda blipp får du tillgång till olika funktioner som hjälper dig genomföra en trygg bilaffär, och för första gången kan du få tillgång till samma finansiering som hos en bilhandlare när du köper bil privat av en privatperson.

Blipp är en tjänst som gör att du kan få samma trygga känsla, billån, garanti och försäkring som om bilen hade stått hos en bilfirma. Priset blir billigare eftersom man kapat alla mellanhänder – så att du ska kunna göra en bättre bilaffär.

Så går det till när du köper bil med blipp

Blipp finns alltid tillgängligt när du köper bil av en privatperson. Du anger bilens registreringsnummer direkt i mobilen, och får tillbaks en omfattande bakgrundskontroll. Du kan på så vis enkelt välja bort dåliga bilar utan att själv behöva vara en expert. När du har hittat en bil du känner dig nöjd med ansöker du om lånelöfte hos Blipp, som du omgående får svar på. Blipp samarbetar nära med Ecster, som ger dig ett fördelaktigt billån med säkerhet.

När ditt lånelöfte är beviljat och du har valt din månadskostnad kan du skicka ett bud till säljaren och bjuda in denne till Blipp. Säljaren får veta att du har ett beviljat lånelöfte och ni båda identifierar er med BankID för största möjliga säkerhet. När du tittar på- och provkör bilen är Blipp med via videosamtal för att hjälpa till med affären och agera bilexpert åt dig.

Bestämmer du dig för att köpa bilen utför Blipp transaktionen, ordnar digitala kontrakt, ägarbyte, löser eventuella lån som finns på bilen och tecknar garanti samt försäkring. Allt du behöver är en mobiltelefon med höjd swishgräns för att kunna betala kontantinsatsen.

Förmånligare billån med Blipp
Använd koden ad2020 när du skapar ett konto hos Blipp så får du en ränta på 3,99%

Trygga samarbetspartners

Blipp samarbetar med en rad olika partners för att göra din bilaffär så trygg och smidig som bara möjligt. BankID ser till att både köpare och säljare kan vara trygga med köpet och ägarbytet, som genomförs i samarbete med Transportstyrelsen. Med hjälp av Swish och Trustly överförs pengarna direkt, så att säljaren inte behöver vänta på betalningen.

Finansieringen står Ecster för. De erbjuder Blipps kunder ett billån med säkerhet som innebär betydligt lägre ränta än ett billån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, gör. Räntan som erbjuds ligger på 4,5%, vilket matchar räntan som erbjuds av bilhandlare. Du väljer också själv hur mycket du vill betala i månaden. Blipp samarbetar även med Trygg Hansa och Folksam, som erbjuder försäkring på din bil till ett förmånligt pris.

Går du via oss på Alltombillan.se när du skapar ett konto hos Blipp så kan du nu få en ännu förmånligare ränta. Använd bara koden ad2020 så kommer Blipp erbjuda dig en ränta på 3,99%.

Kostnader och villkor

För en privatperson som köper bil av en annan privatperson är kostnaden för Blipps tjänster 6995 kronor. Köparen står för kostnaden, som bakas in i billånet. Då ingår, förutom trygghet och ett förmånligt billån, också sex månaders försäkring och ett års garanti.

Att använda blipp är inte bindande, och du kan hoppa av affären när som helst. Välkommen till framtidens bilaffär!

Blipp – framtidens bilaffär