När man ska köpa bil är det viktigt att tänka på finansieringen. Det finns många olika sätt att finansiera en bil och det är viktigt att man väljer det alternativ som passar ens ekonomi och livsstil bäst. Här får du lite tips på hur du kan gå tillväga när du ska finansiera din nya bil!

Ny eller begagnad bil – vad är bäst?

Dags att skaffa bil. Hur tänker man? Ny eller begagnad?  Det finns för- och nackdelar med alla alternativen, och det är viktigt att tänka igenom vad man prioriterar. En ny bil ger ofta trygghet och garantier, men det är också dyrare. En begagnad bil kan vara ett bra alternativ om man vill spara pengar, men det finns också risker med att köpa en bil som man inte vet hur den har skötts. Auktioner kan vara ett bra ställe att hitta billiga bilar, men det gäller också att vara försiktig så man inte köper en bil som har skador eller andra problem. Vill man slippa risken att köpa grisen i hatten så kan man skippa att köpa bil helt och istället ha en bil på abonnemang. Bilabonnemang.nu guidar dig hela vägen till din nya bil, som du endast betalar en fast månadskostnad för.

Äga, leasa eller abonnera på bil?

Tidigare har det enda alternativet för privatpersoner varit att köpa en bil, antingen med hjälp av billån eller om man kan finansiera hela bilköpet själv. För några år sedan blev det mer populärt att leasa bil, eller “hyra för att köpa” samtidigt som människor i storstäder började gå med i bilpooler där man hade bil vid behov. Det finns fördelar med de olika delarna, men enligt tiden vi lever i börjar det även bli allt mer populärt att ha en bil på abonnemang. På så vis har man tillgång till en helt ny bil, där service och andra kostnader som försäkring och däckbyte ingår till en fast månadskostnad. I dagens samhälle blir detta mer och mer attraktivt, då man inte är bunden till något på samma sätt man är om man äger eller leasar, men samtidigt alltid har en bil till sitt förfogande och slipper krångel.

Vad kostar det att abonnera på en bil?

Kostnaden för ett bilabonnemang varierar utefter behov och bil, men startar från 4390 kronor och uppåt. Med tanke på att man slipper stora reparationskostnader och underhåll av bilen, kan det alltså, utöver att vara smidigt, även bli ekonomiskt att ha bil på abonnemang jämfört med att äga bil.

Nu är frågan, kommer vi gå lika snabbt från att äga bil till bilabonnemang, som vi gick från DVD till Netlix?

Finansiering av bil – hur gör man?