Denna artikel innehåller reklam.

Tekniken susar fram nästan dagligt kan det kännas som. Vi får ständigt tillgång till nya produkter och tjänster som förenklar och moderniserar vår vardag. Men vi blir också mer och mer medvetna om vår konsumtion samt vilken påverkan vi själva och de produkter och tjänster vi använder har på miljön och framtiden för vår planet.

Denna medvetenhet har visat sig allra tydligast genom den mindre explosion av elbilar som har setts de senaste åren. Elbilen anses inte längre vara något för en specifik målgrupp, utan något som både barnfamiljer, seniorer och unga människor kan förstå sig på och få glädje av.

I denna artikel kikar vi på olika faktorer vid köp av en elbil såsom:

Läs vidare om du också liksom många andra känner dig redo för att låta fossila bränslen vara en del av en förgången tid.

Grön energi till vår blåa planet

Låna pengar till enbil

De klimatpolitiska målen i Sverige kommer högre och högre upp på agendan. Det mest ambitiösa målet må sägas vara ett fossilfritt Sverige i 2045. För att kunna uppnå detta kommer det kontinuerligt skattereduktioner och avdrag från regeringen som ska stödja och främja den svenska befolkningen till beslut som har mindre miljöpåverkan.

Ett exempel på ett sådant avdrag är det gröna avdraget, som fungerar ungefär som ROT avdraget. Om du installerar solceller på taket eller på annat vis installerar utrustning som kan lagra el kan du få skattereduktion för arbete och material. Det gröna avdraget gäller också vid installation av en laddbox till en elbil i ditt hem.

Med tiden kommer det bli ännu mer fördelaktigt att köpa och köra en elbil, då det är ett av de absolut mest effektiva sätten att gå över till grön energi och mindre miljöpåverkan.

Kostnaden för ett bra samvete

Den största barriären när svenskarna funderar på att köpa en elbil har visat sig vara priset. Här kan såklart det gröna avdraget vara ett lockbete, men beroende på ekonomi och individuella förutsättningar kan det ändå krävas ytterligare innan man tar steget över till elbilen.

Här kan privatleasing vara en bra startpunkt, där man får känna på alla fördelar med elbilen utan att behöva binda sig till något på en gång. Genom att betala en fast månadsavgift kan man dessutom lättare hålla koll på sin ekonomi.

Känner du dig dock redo för ett köp av elbil ska ekonomin inte stå i vägen för ditt bidrag till planeten. Hos Santander Consumer Bank kan du ta ett billån som gäller både vid köp från privatperson eller hos någon av de hundratals bilhandlare över hela Sverige som samarbetar med Santander.


Uppta ditt billån hos Santander Consumer Bank

Processen är enkel och okomplicerad. Du finner den elbil du drömmer om och ansöker om ditt billån direkt i bilhallen. Inom några få minuter får du svar på din ansökan och kan köra iväg med din miljövänliga bil.

Vid ett billån från Santander ingår även Låneskydd och bilförsäkring med bland annat rabatt på självrisken. Santander är en av de absolut största aktörerna inom finansiering av fordon i hela Sverige, så du kan tryggt uppta ditt billån utan överraskningar eller extra avgifter.

Santander Consumer Bank arbetar kontinuerligt med ansvarsfulla åtgärder och går helhjärtat in för en bättre värld både idag och ut i framtiden. Santander är en del av den globala koncern Banco Santander, som har miljontals kunder världen över.

Investera i en elbil och grön energi